Adven Bezlepkový Energy chlieb s chia múkou 500 g
(79.4%)
Adven Bezlepkový Energy chlieb s chia múkou 500 g

Zloženie, užívanie, účinky

Adven Bezlepkový Energy chlieb s chia múkou 500 g Zloženie: kukuričný škrob, zemiakový škrob, tapiokový modifikovaný škrob, šalvie múka - mleté výlisky zo semena šalvie - šalvie hispánskej (Salvia Hispanica) (6%), dextróza, jedlá soľ, slnečnicový lecitín (emulgátor), guarová guma (zahusťovadlo), rasca drvený, kyselina askorbová (látka zlepšujúca múku), kyselina citrónová (regulátor kyslosti) Môže obsahovať stopy sezamu. Obsah múky chia 6%. 500 g zmesi na bezlepkový chlieb ENERGY s múkou z šalvie semienok. K tomu pridáme 380 ml vlažnej vody, 5 g sušeného alebo 21 g čerstvého droždia. Príprava v domácej pekárni Pred otvorením sáčok pretrepeme, aby sa jeho obsah dobre premiešal. Do nádoby nalejeme vlažnú vodu. Prisypeme obsah balenia. Uprostred zmesi vytvoríme jamku, do ktorého pridáme sušené alebo čerstvé droždie. Pečieme na krátky program cca 2 hodiny (napr. 2 hodiny a 10 minút). (Nie je nutné piecť na bezlepkový program, ktorý je zvyčajne trojhodinový. To je zbytočne dlho, chlieb by bol vysušený.) Príprava v klasickej rúre V mise dôkladne zmiešame "suché" ingrediencie - zmes a droždie. Prilejeme vlažnú vodu a vareškou miešame do hladka (cca 5 minút). Cesto presunieme do nádoby, v ktorej budeme piecť, a necháme kysnúť v rúre predhriatej na 35-40 ° C po dobu cca 45 minút. Pečieme cca 1 hodinu najlepšie takto: Rúru predhrejeme na 250 ° C, vložíme do nej vykysnutý chlieb a zároveň vhodíme na dno rúry kocky ľadu - jeden plný hrnček (v rúre sa vytvorí para). Pri teplote 250 ° C pečieme 15 minút. Potom teplotu stiahneme na 180 ° C a dopekáme ešte cca 45 minút. Približne 10 minút pred koncom pečenia môžeme rúru vyvetrať - otvoriť a zase zatvoriť. Bezlepkový Energy chlieb s chia múkou je sypká zmes na prípravu domáceho chleba.

Viac informácií ...

Zoznam článkov


Pridať komentár

Poznáte tento produkt alebo máte otázky? Ste s Adven Bezlepkový Energy chlieb s chia múkou 500 g spokojný? Zapojte sa do diskusie a pridajte komentár. Vaše hodnotenie a skúsenosti pomôžu pri rozhodovaní.

Alternatívy