Zloženie, užívanie, účinky

Grizly Slivky sušené 500 g​ Administratívne zaradenie: Sušené jednodruhovej ovocie Zloženie: Sušené slivky (Ashlock), konzervant E202: sorban draselný Krajina pôvodu: Bulharsko Skladovanie: Skladujte na tmavom, chladnom a suchom mieste. Balenie: znovu uzatvárateľné PP obal alebo vákuovania v PP obale (počas prepravy môže dôjsť k rozvakuování, ktoré neovplyvní kvalitu) Vlastnosti a výhody: Sušené slivky sa vyrábajú z celých, zrelých, čerstvých námornícky modrých až fialových ; V Čechách sa jej hovorí slivka, na Morave trnka. Sušené slivky majú tmavo modrú až čiernu farbu a obsahujú predovšetkým sacharidy vo forme glukózy a sacharózy. Sú bohaté na vitamíny, minerálne látky a vlákninu. Aj v nich okrem už spomínaných látok nájdeme značné množstvo prírodného cukru sorbitolu, ktorý v črevách funguje podobne ako vláknina a za zmienku stojí aj stopové látka bór, ktorá sa vo slivkách vyskytuje. Aj napriek vysoký obsah sacharidov sú slivky vhodné pri redukčnej diéte vďaka obsahu pektínov, ktoré spomaľujú vstrebávanie cukrov a zvyšujú spaľovanie tukov. Slivky môžu obsahovať kúsky kôstok alebo kôstky celé. Použitie: Sušené slivky využijete na pečenie koláčov, vyrábanie raw dezertov alebo slivkových omáčok. Skvele osladí vaše raňajky, nech už si radi pochutnávate na ovsenú kašu, müsli alebo pšene. Slivky sú pochúťkou už samy o sebe, spoľahlivo s nimi zaženiete chuť na sladkosti. Pre lepšiu chuť a štruktúru ich odporúčame pol hodiny vopred namočiť do teplej vody. Poznámka: Nájdete u nás dva veľmi podobné produkty - Slivky sušené, ktoré si práve prezeráte, a Slivky sušené jemné. Hlavný rozdiel medzi nimi nie je v zložení, ani spôsobu spracovania, ale v textúre a odrode sušených plodov. Slivky sušené totiž pochádza spravidla z európskych krajín, majú teda menšiu prísun slnečného svitu než slivky sušené jemné, ktoré majú svoj pôvod v Južnej Amerike. To ovplyvňuje predovšetkým už spomínanou textúru ovocie. Európske slivky sú tvrdšie, pevnejšie a obsahujú menšie percento vody, sú výborné len tak samotné aj bez ďalšieho spracovania, napríklad do vlastných ovocno-orieškových mixov. Juhoamerickej slivky majú jemnejšiu až mazľavú textúru, sú šťavnatejšie a sladšie a obzvlášť vhodné pre ďalšie spracovanie, napríklad pri pečení. Sú výbornou zdravou alternatívou maškrtenia, plnú vlákniny, vitamínov a minerálov. Hodí sa nakrájané na kúsky do jogurtov aj musli.

Viac informácií ...

Zoznam článkov


Pridať komentár

Poznáte tento produkt alebo máte otázky? Ste s Grizly Slivky sušené 500 g spokojný? Zapojte sa do diskusie a pridajte komentár. Vaše hodnotenie a skúsenosti pomôžu pri rozhodovaní.

Alternatívy