Grizly Šošovica červená BIO 500 g
(80.4%)
Grizly Šošovica červená BIO 500 g

Zloženie, užívanie, účinky

Grizly Šošovica červená BIO 500 g Červená šošovica nemá šupku ako iné strukoviny a je sfarbená do oranžovej. Nemusí sa namáčať a je rýchlo uvarená. Po uvarení sa rozpadá a hodí sa tak predovšetkým na prípravu kaše alebo polievky. Červená šošovica je zbavená šupky, takže nenadúva ako iné strukoviny. Po uvarení sa vždy rozpadá, je až kašovitá. Nejde tomu zabrániť, radšej to využite a urobte z nej treba kašu alebo polievku. Keďže nejde o celá semená, červenú šošovicu nenaklíčíte. Hovoríme jej síce červená, ale je skôr oranžová, po uvarení dokonca až žltá. Pokiaľ chcete mať šošovicu do červena, varte ju s kari alebo kurkumou. Červená šošovica pochádza z Turecka a postupne sa rozšírila do celej Ázie a dnes už aj Európy. U nás sa stále jedná o trochu exotickú surovinu na prípravu jedál. Obľúbená je značne v Indii, kde šošovka na tanieri nahrádza mäso, pretože veľkú časť populácie tvoria vegetariáni. Rastlina plodiaci šošovicu je asi 40 cm vysoká a jej semená nájdeme v strukoch. Biopotraviny vždy prechádza systémom kontrol a certifikácie, ktorý zabezpečuje ich kvalitu a umožňuje im niesť toto označenie. Ich prírodnú biokvalitu docenia predovšetkým ľudia so záujmom o ekologické poľnohospodárstvo a udržateľný systém hospodárenia. zloženie Šošovka červená celá lúpaná *. Môže obsahovať stopy lepku, arašidov, sóje, orechov a sezamu. * Produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva Krajina pôvodu: Turecko Červená šošovica Bio nemá šupku ako iné strukoviny a je sfarbená do oranžovej. Nemusí sa namáčať a je rýchlo uvarená. Po uvarení sa rozpadá a hodí sa tak predovšetkým na prípravu kaše alebo polievky.

Viac informácií ...

Zoznam článkov


Pridať komentár

Poznáte tento produkt alebo máte otázky? Ste s Grizly Šošovica červená BIO 500 g spokojný? Zapojte sa do diskusie a pridajte komentár. Vaše hodnotenie a skúsenosti pomôžu pri rozhodovaní.

Alternatívy