Zloženie, užívanie, účinky

GRIZLY Pšeno 1000 g Vlastnosti a výhody: Jáhly vznikajú z prosa odstránením semennej šupky z obilky. Patrí medzi prirodzene bezlepkové, zásadité a ľahko stráviteľné potraviny. Sú bohatým zdrojom komplexných sacharidov, ale aj vlákniny, ktorá prispieva k správnemu tráveniu a pomáha regulovať hladinu cukru v krvi. Ďalej obsahujú cenné vitamíny predovšetkým skupiny B a E a minerálne látky ako je horčík, draslík, železo a fosfor. Použitie: Chutia skvele naslano aj na sladko. Už skôr sa bežne používali na prípravu jahelníka či škubánkov. Dajú sa tiež zmiešať s čerstvým alebo so sušeným ovocím (slivky, marhule, brusnice) alebo orieškami (mandle, kešu, para orechy) a semienkami (ľanové, chia, slnečnicové). Variantov existuje celý rad. Môžete ich ešte ochutiť kakaom, medom alebo sirupom. Takto si pripravíte sýte a nutrične hodnotné raňajky alebo desiatu. Naslano môžu slúžiť ako príloha ochutená bylinkami a cesnakom alebo sušenými paradajkami. Dá sa z nich pripraviť aj hlavný chod zmiešaním s restovanou zeleninou alebo mäsom. Spôsob prípravy: Jáhly sa pred varením odporúčajú spariť horúcou vodou. Najskôr ich prepláchnite a potom varte v osolenej vode v pomere 1:2 asi 15 - 20 minút, kým sa voda neodparí. Pri receptoch na sladko sa dajú pšeno uvariť aj v mlieku, získajú tak jemnú krémovú chuť. Ďalšie zaujímavé recepty a nápady tiež nájdete v našom magazíne. Administratívne zaradenie: Obilniny a výrobky z nich Zloženie: Jáhly 100% Krajina pôvodu: Rusko, Ukrajina Skladovanie: Skladujte na temnom, chladnom a suchom mieste. Balenie: Znovuuzatvárateľný PP obal alebo vákuované v PP obale (počas prepravy môže dôjsť k rozvákuovaniu, ktoré neovplyvní kvalitu) Pšeno je dobre stráviteľné, výživné, veľmi chutné a prirodzene bezlepkové. V kuchyni má veľmi široké využitie a jeho príprava je jednoduchá.

Viac informácií ...

Zoznam článkov


Pridať komentár

Poznáte tento produkt alebo máte otázky? Ste s GRIZLY Pšeno 1000 g spokojný? Zapojte sa do diskusie a pridajte komentár. Vaše hodnotenie a skúsenosti pomôžu pri rozhodovaní.

Alternatívy